Terug naar overzicht

Het KORsysteem - Eenvoudig en voordelig schouwen, melden, meten en monitoren

vrijdag 23 september 2016 - Het keuren van beeldbestekken volgens CROW Beeldkwaliteitsystematiek met mobiele app’s neemt dankzij innovaties als de KORapp, snel toe. Dit geldt ook voor andere vormen van schouwen zoals beleidschouw, burgerschouw, nulmeting, kwaliteitsinspecties en inventarisaties. Door TSD IT bv is recent de 2e generatie van de succesvolle KORapp uitgebracht. Door een aantal uitbreidingen en optimalisaties kunnen bovenstaande zaken nog efficiënter worden ingevuld.

Samen met de toepassing KORdesk en de Gistool KORgis vormt het KORsysteem een complete oplossing voor elke vorm van kwaliteitsmeting. De implementatie is eenvoudig en neemt, afhankelijk van de situatie en de wensen van de gebruiker, gemiddeld slechts 1 dag in beslag.

KORapp
Iedere partij (aannemer, opdrachtgever, onafhankelijk advies-/inspectiebureau, burger) kan vrijwel direct met de KORapp aan de slag. De app is beschikbaar voor Android en IOS (Apple), waarbij de “look and feel” voor iedere gebruiker bekend is. De KORapp werkt zowel on- als offline, waarbij desgewenst met of zonder kaartondergrond kan worden gewerkt.

Een bestaand beeldbestek kan direct met bijbehorende informatie ingelezen worden. De beeldmeetlatten worden automatisch gekoppeld aan de kwaliteitscatalogus, zodat direct kan worden gestart met een nulmeting.Afb: de tabletversie heeft een kaart- en rapportage functie zodat de metingen gelijk op locatie kunnen worden beoordeeld. 
KORgis
Met KORgis kan binnen Q-GIS de meegeleverde kaart, met alle daarbij behorende voordelen, worden gebruikt als onderligger.

De kaart kan offline en hierdoor snel werken, en is GPS gestuurd. De hierdoor ontstane onafhankelijkheid van het mobiele internetsignaal werkt in de praktijk kostenbesparend en snel waardoor de productiviteit hoger is.

Afb.: Dankzij de toepassing van Qgis opensource GIS software, heeft het TSD KOR systeem een ongeëvenaard gunstige prijs / kwaliteit verhouding.


KORdesk

Alle inspectiegegevens komen samen in de KORdesk desktop applicatie.

KORdesk geeft toegang en beheer op alle bestekken, besteksposten en meldingen. Selecties of filterfuncties op basis van meerdere bestekken, geven snel de gewenste informatie en verhogen de kwaliteit van rapportages. Hierbij is direct informatie op de kaart (OpenStreetMap™) te zien. 

Door meerdere bestekken met elkaar te vergelijken zijn ook lange termijn rapportages en analyses mogelijk. Diverse rapportages en exportfuncties behoren tot de standaard functionaliteit. Koppelingsmogelijkheden voor connectie met bestaande beheersystemen zijn eveneens beschikbaar.


TSDmeldingen app

Als primeur wordt op de “dag van de openbare ruimte” het nieuwe meldingsysteem van TSD gelanceerd. Hiermee kan iedere partij een nog professioneler meldingsmanagement opbouwen. Het systeem kan worden geïntegreerd in een geautomatiseerde opdrachtverwerking. Hierbij komen meldingen direct terecht bij de juiste functionaris. Het gehele proces van melding, planning, uitvoering en eventueel facturering, is via een instelbaar webplatform inzichtelijk. Dit biedt aannemers belangrijke competitieve meerwaarde in aanbestedingstrajecten. 

Deel dit

Evenementen