DATAflor CADXPERT

Met DATAflor CADXpert maakt u van elke AutoCAD een onmisbaar stuk gereedschap voor tuin- en landschapsinrichting. De applicatie zorgt ervoor dat AutoCAD verrijkt wordt met extra functionaliteiten voor groene en civiele dienstverleners
op gebied van ontwerp, planuitwerking, beplanting, beregening, objectbeheer en terreinmodellering.

Integratie met AutoCAD

DATAflor CADXPERT  is een modern en makkelijk te leren applicatie binnen de vertrouwde AutoCAD-omgeving. Functies zijn altijd binnen handbereik in het overzichtelijke functielint, dat uitgerust is met een handig hulpmiddel: houd de muis een seconde op de functie en u krijgt een functiebeschrijving en een voorbeeld te zien in een uitklapvenster. Dit functielint met ingebouwde hulp stelt u in staat om het maximale uit de programmafunctionaliteiten te halen, doordat via afbeeldingen en video’s wordt getoond hoe ze werken en wat het uiteindelijke resultaat is.

CAD-Tools voor tuin– en landschap

Dankzij snelle en slimme ontwerpgereedschappen zijn de ontwerpfasen van een eenvoudige planschets tot het definitieve ontwerp, stappen met weinig inspanning. Plaats bomen, heesters, mensen, auto’s en andere tuin– en landschapsobjecten vanuit de ingebouwde symboolbibliotheek, zonder te zoeken rechtstreeks in de tekening. Het is daarbij vanzelfsprekend mogelijk om de bibliotheek uit te breiden met uw eigen symbolen, foto’s en arceringen.

In tweedimensionale ontwerpen kunt u boomsymbolen uit de bibliotheek voorzien van een eenvoudige schaduw. Het blijft 2D, maar het wekt de indruk van meer diepte in uw plan. Dezelfde boomsymbolen, maar ook andere symbolen, kunt u massaal kopiëren naar meerdere exemplaren en automatisch laten uitlijnen langs een lijn, elk op dezelfde afstand van elkaar. 

Deel dit