Skip to content

3DTUIN Designer

Ontwerpsoftware voor de hoveniersbranche

3DTUIN Designer

Eenvoudig in gebruik en professioneel in resultaat. Met dit 3D tuinontwerp programma brengt u het ontwerp tot leven. De prachtige 3D weergave laat een onvergetelijke indruk achter bij uw klant.

"Dankzij 3DTUIN Designer win ik wel eens van collega’s ondanks een hogere prijs. De indrukwekkende presentatie mogelijkheden van de 3D tuinontwerpsoftware overtuigen al in het voortraject.”
Henk Nijland
Hovenier, Vechtdalgroen

Realistisch ontwerpen

Eenvoudig schakelen tussen 2D en 3D weergave? Experimenteren met hoogte en vormen? 

Wat dacht u bijvoorbeeld van een realistische impressie van het ontwerp in ieder jaargetijde, met seizoen en leeftijdsimulatie voor planten?

3DTUIN Designer biedt al deze mogelijkheden en is standaard uitgerust met uitgebreide planten-, meubel- en stenenbibliotheken van toonaangevende leveranciers.

Na slechts een dag training kunt u zelfstandig prachtige ontwerpen maken. Op deze manier bent u als moderne hovenier of tuinontwerper klaar voor de toekomst!

Introductie

"Gesselgroen is een modern hoveniersbedrijf dat zich sinds 2003 richt op ontwerp en aanleg van tuinen voor particulieren en bedrijven. Presenteren met 3DTUIN Designer geeft een aanzienlijke verhoging van het scoringspercentage van een aanvraag en garandeert vrijwel altijd een verhoging van de orderwaarde. Als je veel met 3DTUIN Designer werkt, kun je in een middag een complete presentatie maken. Het pakket is daardoor een waardevolle aanvulling binnen het bedrijf, zowel visueel, financieel als projectmatig."
Gessel Groen

Professionaliteit

Creëer exclusieve tuinontwerpen, wandel samen met klanten door hun virtuele tuin en presenteer het ontwerp. Verwerk nieuwe ideeën en bekijk direct het resultaat. Zet uw tuinontwerp gemakkelijk om in een 3D film voor een onvergetelijke indruk. Beleef het ontwerp nog voor de eerste schep de grond in gaat.

De voordelen van 3DTUIN Designer

Enkele bedrijven die gebruik maken van 3DTUIN Designer

"Het ontwerpen en verkopen van tuinen wordt door middel van 3DTUIN Designer een stuk gemakkelijker."
Wouter Bos
Bos Hoveniers

Systeemeisen

Om optimaal te kunnen werken met de designersoftware van TSD, is het van belang dat uw systeem goed aansluit op het gebruik. De 3DTUIN Designer ontwerpsoftware wordt continu doorontwikkeld waardoor het van belang is om er rekening mee te houden dat systeemeisen in de toekomst kunnen veranderen. Het type ontwerpen dat u maakt, is daarbij ook van belang. Een complex ontwerp, denk bijvoorbeeld aan een park waarbij u waterpartijen en veel content laat zien, vraagt meer van uw systeem dan een basis ontwerp van een kleine achtertuin.

Wij adviseren u om onderstaande goed te lezen en uw systeem en verwachte toepassing van de software te toetsen aan de informatie hierna.


Systeemeisen algemeen
Windows 11 (niet virtueel)
Minimaal Intel Core I7 processor
Minimaal 16 GB intern geheugen
Minimaal 250 GB vrije schijfruimte
Nvidia of AMD grafische kaart, ons advies: videobenchmark van minimaal 2000


Verwachte toepassing
Basisontwerpen
Beginnen met 3DTUIN Designer kan met modale hardware zoals bijvoorbeeld een HP Probook met een Nvidia Gforce 930MX of iets vergelijkbaars.


Complexe en grote ontwerpen:
Zodra u meer complexe tekeningen gaat maken of al maakt, kan het zijn dat deze modale hardware niet voldoende is en u over moet stappen op een machine met een krachtigere grafische kaart. Een krachtigere grafische kaart komt met een benchmark van circa 4000 of hoger.


Ontwerpen tonen door middel van een film; een virtuele wandeling:
 De software die gebruikt wordt voor het renderen van een film, uw digitale tekening omzetten naar een film, of virtuele tuinwandeling zijn vergelijkbaar met dezelfde machines die gemaakt worden voor games. Dit houdt in dat u met hardware geschikt voor games ook 3DTUIN Designer kunt gebruiken.


Technisch advies
De ICT-specialisten van TSD IT bv kunnen een betrouwbaar workstation leveren, zodat u zeker weet dat uw systeem de komende jaren passend is bij het doel dat u ermee heeft.


Toekomstige systeemeisen
De 3DTUIN Designer software wordt jaarlijks ge-update. Hierbij wordt vooral nieuwe content toegevoegd. Dat is belangrijk omdat u met deze content nieuwe producten aan uw ontwerp kunt toevoegen. Uw ontwerpen gaan dan ook “met de tijd en tuintrends mee”. Een toevoeging of wijziging van technische functionaliteiten kan tezamen gaan met deze content-update. De afgelopen jaren hebben dergelijke technische updates plaatsgevonden. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat uw systeem geschikt is om vernieuwingen door updates uit te kunnen voeren. Bij de beoordeling adviseren wij u dan ook om zorg te dragen voor een systeem dat liever méér capaciteit biedt dan minder of minimaal. Uw systeem zal dan passend moeten zijn bij de designsoftware 3DTUIN Designer gedurende in ieder geval de komende jaren.


Voor advies en vragen over benodigde hardware kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nieuws

3DTUIN Designer proberen?

Maak gebruik van de demo versie en ervaar zelf alle voordelen. Noteer uw gegevens, dan nemen wij contact met u op.