Skip to content

WinTree® Software voor de boomkwekerij­branche​

WinTree® CONNECT

WinTree® software wordt al tientallen jaren gewaardeerd door honderden (boom)kwekerijen/handelsbedrijven, in binnen- en buitenland. Aan het continu inspelen op vernieuwingen binnen de software en de mensen van TSD die dit mogelijk maken, dankt WinTree® het succes.

WinTree® CONNECT bevat al die elementen die van belang zijn voor een voorraad- en verkoopadministratie binnen boomkwekerijproductie en – handelsbedrijven. De software is afgestemd op de verschillende type bedrijven in de sector en daardoor verkrijgbaar in 6 verschillende pakketvormen. Samen met een specialist van TSD wordt het passende pakket gekozen, dat onder begeleiding wordt ingericht.

Met WinTree® CONNECT bent u verzekerd van een uitstekende verbinding van uw software met al uw bedrijfsprocessen; binnen en buiten!

"Jaarlijks verlaten zo’n 15 miljoen stekken ons bedrijf. Overzicht houden is van groot belang als de kassen vol staan met partijen planten die op elkaar lijken. Voorheen kwam daar veel handwerk aan te pas. Nu werken we met een systeem waarbij softwarepakket WinTree® gekoppeld is met scanners die barcodes aflezen, met voor elke stekpartij een unieke barcode. Door meteen in de kas de gegevens in te voeren, is er veel minder kans op fouten en is de informatie altijd actueel. De behoefte aan goede tracking en tracing zien we bij meer klanten. We maken gebruik van WinTree® oplossingen die afgestemd zijn op hun situatie."
IBN Kwekerijen

WinTree® Bedrijfsadmini­stratie​

Specifiek afgestemd op ieder boomkwekerijsegment

Ieder segment in de boomkwekerij kent zijn eigen specifieke facetten en dat betekent dat er niet één standaard boomkwekerij oplossing bestaat. TSD heeft daar in haar softwarepakketten specifiek rekening mee gehouden, zodat alle takken van boomkwekerijsport zich perfect thuis voelen: zowel de laanbomen-, de bos- en haagplantsoen-, de plantgoed- , de vaste planten- en de containerspecialist. Of u nu produceert, verhandelt of beiden en levert aan gemeente, groenvoorziener, hovenier, handelaar, de veiling of de retail: WinTree® biedt de oplossing.

Laat het voorraadbeheer met een gerust hart aan de software over. Eenvoudig op de hoogte blijven van de voorraad, de verkoop en de leveringen. Met WinTree® kunt u iedere klant direct de juiste informatie geven en zien of de producten al uitgeleverd zijn. Door te professionaliseren zult u uw verkoopkansen verbeteren.

Introductie

"Wij zijn leverancier van bomen, heesters en boomkwekerijartikelen in Opheusden. Een 4e generatie familiebedrijf met 80 jaar ervaring. Het gehele orderproces is bij ons ondergebracht binnen WinTree®, van offerte, order, rooilijsten, loodslijsten tot en met de factuur. Met behulp van slimme oplossingen binnen WinTree® hebben wij na de overstap op WinTree® Bedrijfsadministratie 1,5 FTE kunnen besparen."
Huverba B.V.

WinTree® App

wintree app

Het verlengstuk van WinTree® op een smartphone en dé nieuwe manier van werken in de boomkwekerij.

Alle contactgegevens van relaties zijn beschikbaar en er is te allen tijde inzicht in de actuele voorraad. Het maken van plantfoto’s of partij foto’s is met één druk op de knop te realiseren en te delen met relaties. Het verzamelen en laden van orders wordt nog overzichtelijker doordat kantoor – en loods medewerkers volledig op de hoogte zijn van de vorderingen van het werk en makkelijk met elkaar kunnen communiceren via een “App-functie”.

Meer informatie over de WinTree® App

TreeCommerce® Messenger 

Met de TreeCommerce® Messenger handelscommunicatie wordt het beheren en versturen van actueel aanbod nog makkelijker. Door een naadloze integratie van de systemen is handmatige invoer overbodig en is alles centraal geregeld.

Orderverwerking is nog nooit zo eenvoudig geweest. Daarnaast zorgt de directe toegang tot het digitale handelsplatform ervoor dat u direct in verbinding staat met uw klant en leverancier.

Meer effect, met minder moeite.

"Onze kwekerij bestrijkt tegenwoordig 7 hectare, met ruim 700 verschillende coniferen. We kweken alleen coniferen in potten van 5 liter en groter.

Met WinTree® van TSD doen we bijna alles. Voorraadbeheer, verkoop, inkoop. Doordat de voorraad automatisch wordt bijgewerkt, zijn wij in staat onze klanten te voorzien van de juiste informatie; koppelingen met belangrijke aanbodsystemen en onze website helpen ons daarbij."
Kwekerij De Bloemenkampen

De voordelen van WinTree®

Enkele bedrijven die WinTree® al gebruiken

"Bij Boomkwekerij De Kuil zijn we 20 jaar geleden begonnen met productie. Naar mate de jaren vorderden werd de boomkwekerij die van oorsprong alleen productie deed steeds meer een handelskwekerij. Met deze nieuwe ontwikkelingen was het bedrijf ook toe aan een nieuw softwarepakket die met het bedrijf mee kon groeien. Binnen een maand is het nieuwe pakket geïmplementeerd. De medewerkers waren snel aan het nieuwe programma gewend, mede doordat het programma zo gebruiksvriendelijk is.

De samenwerking met TSD verloopt zeer soepel. De medewerkers zijn professioneel en dragen de programmakennis op een juiste manier over. Het serviceniveau is hoog. TSD is voortdurend bezig met productontwikkeling en maakt hierbij graag gebruik van de praktijkkennis van haar klanten."
De Kuil Nurseries B.V.

WinTree®
uitbreidingen

Office Manager

Nog efficiënter communiceren. WinTree® Office Manager biedt tal van mogelijkheden om contactmomenten en communicatie met klanten en leveranciers vast te leggen.

Uw webshop koppelen met WinTree®

Succesvol online ondernemen heeft alles te maken met het efficiënt en vloeiend inrichten van uw verkoopproces. Met de webkoppeling van WinTree® integreert u uw e-commerce volledig in uw bedrijfsvoering en automatiseert u het hele bestelproces.

De groei van online verkopen steeg het afgelopen jaar harder dan ooit tevoren. Online communicatie en verkoop is in de boomkwekerijbranche definitief doorgebroken, met de webshop als vaste waarde, nu en in de toekomst.

Automatische verwerking van weborder en aanvragen in WinTree®
Met integratie van uw webshop en WinTree® behoort het handmatige invoeren tot het verleden. De webkoppeling neemt u dit dubbele en ook nog eens foutgevoelige handwerk volledig uit handen. Dat bespaart u zowel tijd als kosten en u kunt er altijd op rekenen

WinTree® proberen?

Noteer uw gegevens, dan nemen wij contact met u op.

"WinTree® is al jaren een betrouwbare partner in ons bedrijf als het gaat om voorraadbeheer."
Leon Meuter
Kwekerij Meuter