Skip to content

3DTUIN Designer

Ontwerpsoftware voor hoveniers

Open een wereld van tuinontwerp vol nieuwe mogelijkheden

Ontwerpen

met eenvoud

Creëer met gemak exclusieve tuinontwerpen met echte planten,

materialen, water, verlichting en weersituaties.

Presenteren

met overtuiging

Maak aanzichten vol detail, in de hoogste resolutie voor presentaties aan

je klant, je eigen website of op socialmedia.

Verkopen

met beleving

Verkoop je plan aan de klant in tuinwandeling-video’s, compleet

met animaties van water, wind en bewegende objecten.

Video afspelen
"Dankzij 3DTUIN Designer win ik wel eens van collega’s ondanks een hogere prijs. De indrukwekkende presentatie mogelijkheden van de 3D tuinontwerpsoftware overtuigen al in het voortraject.”
Henk Nijland
Hovenier, Vechtdalgroen
“Ik heb veel meer plezier gekregen in mijn vak en deel graag mijn kennis tijdens gastlessen bij Yuverta groenopleidingen. Het programma is gebruiksvriendelijk en enthousiasmeert leerlingen voor het mooie ontwerp vak.”
Elle Miggiels
Hoveniersbedrijf Miggiels & Van Amstel
Video afspelen

Nu nóg realistischer ontwerpen

Bibliotheek met UltraRes Plant®

Heel veel bomen, heesters en vaste planten met realistische groei- en seizoensinformatie waardoor je het ontwerp in elk seizoen, zelfs in de sneeuw, als levensecht presenteert.

Glas- en waterreflecties

Ramen en glazen deuren van de woning, auto’s en vijvers kunnen nu echte reflecties weergeven. En de interieursimulatie laat je door het glas naar de woonkamer, keuken, badkamer of gangen kijken zonder dat je het interieur hoeft te tekenen!

Geanimeerde dieren en personages

Breng je ontwerp tot leven met dieren en mensen in en rond de tuin. Je kunt ze laten bewegen of zelfs laten zwemmen als je wilt. De perfecte aanvulling voor meer dimensie, sfeer en beleving in je plan.

Verlichting voor de perfecte sfeer

Verander het effect en gedrag van elke lamp door het wijzigen van de kleurtemperatuur en verlichtingseffecten, en synchroniseer het eenvoudig met andere lampen. Dankzij IES-lichtprofielen kun je instellen hoe het licht zich in elke richting verspreidt, waardoor het makkelijker wordt om het gewenste lichteffect te bereiken.

Laat objecten bewegen

Voeg animaties toe aan bijna elk object. Simuleer beweging langs een ingesteld pad met rotatie in ieder gewenste richting. Verbeter je ontwerp en presentatie door een ventilator te laten draaien, auto’s te laten bewegen en meer!

Bibliotheken vol realistische materialen

Planten in elk seizoen en materialen zoals hout en steen van de beste leveranciers. De bibliotheken in 3DTUIN Designer helpen je sneller, beter en realistischer ontwerpen maken.

Video afspelen
"Gesselgroen is een modern hoveniersbedrijf dat zich sinds 2003 richt op ontwerp en aanleg van tuinen voor particulieren en bedrijven. Presenteren met 3DTUIN Designer geeft een aanzienlijke verhoging van het scoringspercentage van een aanvraag en garandeert vrijwel altijd een verhoging van de orderwaarde. Als je veel met 3DTUIN Designer werkt, kun je in een middag een complete presentatie maken. Het pakket is daardoor een waardevolle aanvulling binnen het bedrijf, zowel visueel, financieel als projectmatig."
Gessel Groen

Deze ontwerpers werken met 3DTUIN Designer

"Het ontwerpen en verkopen van tuinen wordt door middel van 3DTUIN Designer een stuk gemakkelijker."
Wouter Bos
Bos Hoveniers

Gratis 14 dagen kennismaken met 3DTUIN Designer

Twee weken lang zelf beleven en ervaren!

Download onze nieuwste versie en ervaar zelf in 14 dagen hoe je eenvoudig 3D ontwerpt, overtuigend presenteert en met beleving je ontwerp én aanlegproject verkoopt.

Om optimaal te kunnen werken met de 3DTUIN Designer van TSD, is het belangrijk dat je systeem goed aansluit op het gebruik. Net als vrijwel alle software wordt ook 3DTUIN Designer continu doorontwikkeld, waardoor je ook rekening moet houden met toekomstige systeemeisen. Het type ontwerpen dat je maakt, speelt daarin ook een grote rol: een complex ontwerp, denk bijvoorbeeld aan een park met waterpartijen, lichteffecten en animatie, vraagt meer van je systeem dan een basis ontwerp van een kleine achtertuin.


Wij adviseren je om onderstaande goed te lezen en je systeem en verwachte toepassing van de software te checken voordat je met 3DTUIN Designer gaat werken.


Systeemeisen algemeen

  • Windows 11 (niet virtueel)
  • Minimaal Intel Core I7 processor
  • Minimaal 16 GB intern geheugen
  • Minimaal 250 GB vrije schijfruimte
  • Nvidia of AMD grafische kaart, ons advies: videobenchmark van minimaal 2000

 

Verwachte toepassing
A. Bij basisontwerpen:
Beginnen met 3DTUIN Designer kan met modale hardware zoals bijvoorbeeld een HP Probook met een Nvidia Gforce 930MX of iets vergelijkbaars.

 

B. Complexe en grote ontwerpen:
Zodra je meer complexe tekeningen maakt, kan het zijn dat de modale hardware niet voldoende is en je moet overstappen op een machine met een krachtigere grafische kaart. Een krachtigere grafische kaart komt met een benchmark van circa 4000 of hoger.


C. Ontwerpen presenteren door middel van een film; een virtuele wandeling:


De software die gebruikt wordt voor het renderen van een film, je digitale tekening omzet naar een film, of een virtuele tuinwandeling zijn vergelijkbaar met dezelfde machines die gemaakt worden voor games. Dit houdt in dat je met game pc’s en laptops ook 3DTUIN Designer kunt gebruiken.

 

Technisch advies
De ICT-specialisten van TSD IT bv kunnen een betrouwbaar workstation leveren, zodat je zeker weet dat je systeem de komende jaren passend is bij het doel dat u ermee heeft.

 

Toekomstige systeemeisen
3DTUIN Designer software wordt jaarlijks ge-update. Hierbij wordt vooral nieuwe content toegevoegd. Dat is belangrijk omdat je met deze content nieuwe producten aan je ontwerp kunt toevoegen. Je ontwerpen gaan dan ook met de tijd en tuintrends mee. Een toevoeging of wijziging van technische functionaliteiten kan samengaan met deze content-update. De afgelopen jaren hebben dergelijke technische updates plaatsgevonden. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je systeem geschikt is om vernieuwingen door updates uit te kunnen voeren. Bij de beoordeling adviseren wij jou dan ook om zorg te dragen voor een systeem dat liever méér capaciteit biedt dan minder of minimaal. Je systeem zal dan passend moeten zijn bij de designsoftware 3DTUIN Designer gedurende in ieder geval de komende jaren.


Advies nodig?

Voor advies en vragen over benodigde hardware kunt je altijd contact met ons opnemen.

Noteer hieronder je naam en contactgegevens en ga direct aan de slag met jouw 14 dagen 3DTUIN Designer.