Kwekerij De Bloemenkampen

WinTree® maakt onze hoge omloopsnelheden mogelijk
De oorsprong van het bedrijf komt voort uit de hobby van de geboren kweker Arnold van den Berg. In 1991 worden de eerste professionele stappen ondernomen door een stuk grond in natuurgebied 'De Bloemenkampen' te kopen.

In de beginjaren wordt er met name gekweekt voor de Nederlandse markt, maar aan het end van de twintigste eeuw ziet men kansen in het buitenland. Het bedrijf besluit te pionieren en gaat internationaal!

De kwekerij bestrijkt tegenwoordig 7 hectare, met ruim 700 verschillende coniferen.

Het onderscheidende vermogen ligt in het feit dat er alleen coniferen gekweekt worden in potten van 5 liter en groter. Door te durven kiezen voor deze specialisatie waarborgt De Bloemenkampen de topkwaliteit die het wil bieden: de beste coniferen van Europa.

"De verkoop van de coniferen vindt plaats via de tussenhandel, op deze manier kunnen we heel Europa bereiken." Aldus Fred Strijk, bedrijfsleider.

"Met WinTree® van TSD doen we bijna alles. Voorraadbeheer, verkoop, inkoop.. We houden precies bij wat we hebben staan, waar het staat en hoeland het hier staat. Het voorraadbeheer is erg goed geregeld met deze software. Ik voer een order in, de orderpikker verzamelt de goederen en ondertussen gaat er een werkbon naar het loodskantoor en print ik een factuur uit. Doordat de voorraad automatisch wordt bijgewerkt, zijn wij in staat onze klanten te voorzien van de juiste informatie; koppelingen met belangrijke aanbodsystemen en onze website helpen ons daarbij."

"Dit betekent niet dat we geen wensen meer hebben. Gelukkig staat TSD erg open voor suggesties. Daar gaan ze ook mee aan de slag. Ik heb regelmatig contact met de accountmanager over wat wij nog zouden willen in WinTree®. TSD luistert daar goed naar.”

“Ons doel is een zo hoog mogelijke omloopsnelheid. Planten die hier binnenkomen potten we maximaal twee keer om voor we ze verkopen. Langer dan anderhalf jaar staan ze hier niet. “

“Met WinTree® kunnen we dat realiseren.”

“Door deze efficiëntieslag willen we een nieuwe standaard definiëren in kwaliteit: the finest green quality.”www.bloemenkampen.nl

 
Deel dit