Skip to content

Nieuws

In gesprek met Michael Opgenoort over 3DTUIN Designer

“Ik ben 20 jaar en volg de opleiding vakbekwaam hovenier aan het Aeres MBO te Velp. Als onderdeel van mijn bbl (werken en leren) traject ben ik momenteel werkzaam bij Hendriks Hoveniers te Didam in de aanlegploeg. Met een vast team leggen we de meest prachtige tuinen aan. Ik leer veel bij dit bedrijf en mag veel zelfstandig uitvoeren. Het feit dat het bedrijf aangesloten is bij de Tophoveniers van Nederland maakt mij nog trotser om hier te mogen leren en werken.

Door een voorlichting op school heb ik kennisgemaakt met het ontwerpprogramma 3DTUIN Designer van TSD. Ik werd hier zo enthousiast van dat ik een (gratis) studentenversie heb aangevraagd. Ik kon niet wachten om te beginnen en heb het programma in mijn vrije tijd eigen gemaakt. Het ontwerpen van tuinen vind ik ontzettend leuk om te doen.

Mijn ervaringen met het programma zijn goed. De eenvoudige bediening leidt tot prachtige tuinen/landschappen. Een eventuele verbetering die TSD zou kunnen doorvoeren is in de plantvak tool. Het inplanten van planten zou wat mij betreft nog preciezer gedaan kunnen worden. Verder ben ik zeer tevreden met de werking van het programma en blij dat 3DTUIN Designer me inzicht en ervaring heeft kunnen geven in het digitale 3D tuinontwerpen.

Naast opgedane ervaring heeft het programma me ook een groter netwerk opgeleverd. Het plaatsen van mijn ontwerpen op LinkedIn heeft me in contact gebracht met nog meer vakgenoten in deze mooie branche.

Ik raad mede studenten zeker aan om met dit programma aan het werk te gaan. Het is een prachtig programma. Wat de toekomst me verder zal brengen, weet ik nog niet, maar met 3DTUIN Designer heb ik een mooie start kunnen maken in het 3D ontwerpen.”