Jansen Hoveniers

“Jansen Hoveniers in Sint Willebrord heeft 28 medewerkers en houdt zich met name bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van particuliere tuinen in het hogere segment. Er zijn acht kantoormedewerkers, onder wie twee ontwerpers en twee calculators.

Zij werkten in het begin met Excel voor de calculatie, urenregistratie, planning en nacalculatie, maar toen het bedrijf groeide zijn we overgestapt naar een CRM-systeem voor grote en middelgrote bedrijven. Onze medewerkers waren daar echter echt over te spreken. Het was omslachtig, traag en niet gebruiksvriendelijk. 

Tijdens een netwerkbijeenkomst op de HAS in Den Bosch maakten we kennis met het programma 3D TUIN Designer van TSD. Met zowel het programma als met de vertegenwoordiger, Hans Gageler, hadden we meteen een klik. Ook binnen het bedrijf werd het programma enthousiast ontvangen: een buitenruimte die niet alleen in 3D, maar ook in video presenteren gaf ons een voorsprong op onze collega-hoveniers. We bieden dit sinds 2016 aan onze klanten aan.Hans liet ons ook kennismaken met DATAflor Business van TSD. Dat bleek dé oplossing waar Jansen Hoveniers naar op zoek was. Ondanks het feit dat we in ons vorige CRM hadden geïnvesteerd in kosten, tijd en cursussen hebben we toch de overstap gemaakt. Dat brengt uiteraard risico’s met zich mee. Dankzij goede communicatie en training is alle eventuele weerstand weggenomen en weet iedereen precies hoe het systeem werkt en wat de mogelijkheden zijn. 

DATAflor Business heeft voor ons heel veel voordelen. Het maakt papier overbodig, het is kostenbesparend en het beheert het volledige betalingsverkeer. We kunnen multi-screen werken, bestanden toevoegen door te slepen en we hebben snel inzicht in bijvoorbeeld marges. Ook de ondersteuning is goed geregeld. Op vragen hebben we meestal binnen twee uur een antwoord en het systeem maakt automatisch een screenprint wanneer je een supportaanvraag doet, zodat de supportafdeling precies weet waar je je in het programma bevindt.De medewerkers van Jansen Hoveniers werken sinds 2017 naar volle tevredenheid met DATAflor Business. Na de turbulentie van het starten met een nieuw systeem is nu de rust en de controle over de cijfers volledig teruggekeerd.”

Ad Roks, mede-eigenaar Jansen Hoveniers


Deel dit